Nieuws

Hypotheek aflossen met pensioenvermogen in het nieuwe pensioenstelsel? 01-11-2018 Zouden uw medewerkers hun hypotheek willen aflossen met hun pensioenvermogen? Wellicht wordt dit mogelijk in het nieuwe pensioenstelsel. Uit onderzoek (Netspar) blijkt dat medewerkers meer keuzevrijheid willen over hun opgebouwde pensioenvermogen.
Voordelen lage inkomensvoordeel 23-10-2018 Nog even en u zit weer met de familie aan het kerstdiner. Ook uw werknemers zijn deze dagen vrij, maar u betaalt gewoon het salaris door.
Gedeeltelijke transitievergoeding bij arbeidstijdvermindering 22-10-2018 Tot voor kort was onduidelijk of de transitievergoeding bij deeltijdontslag ook verschuldigd is. De wetgever had zich hierover namelijk niet uitgesproken. Inmiddels heeft de Hoge Raad, zich daarover uitgesproken. Uit de uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat de transitievergoeding in bepaalde situaties ook is verschuldigd bij deeltijdontslag.
Meer partnerverlof bij geboorte kind 21-10-2018 Partners krijgen vanaf volgend jaar, 2019, bij de geboorte van een kind meer verlof.
Je loonstrook eenvoudig uitgelegd 03-10-2018
Niet alles is (belast) loon 25-09-2018 De Wet op de loonbelasting zegt dat “al hetgeen uit een dienstbetrekking of een vroegere dienstbetrekking wordt genoten” loon is. Gelukkig is niet alles dat u aan uw werknemers geeft loon en bovendien is niet al het loon belast.
Moet roken op het werk kunnen? 25-09-2018 Moet een werkgever een rookruimte beschikbaar stellen voor zijn werknemers? Moet hij toestaan dat werknemers tijdens werktijd rookpauzes nemen of kan hij hen verplichten alleen tijdens hun lunchpauze te roken? Wat zei de rechter?
Mogelijkheden om vaste werknemers te vervangen door uitzendkrachten 'behoorlijk beknot' 25-09-2018 Het UWV had geen ontslagvergunning mogen verlenen om een werknemer te vervangen door een uitzendkracht. Reden: het werk van de uitzendkracht was niet van tijdelijke aard en er waren geen werkpieken. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die is aangespannen door CNV.
Is uw loonadministratie al gekoppeld aan de pensioenuitvoerder of verzekeraar? 25-09-2018 Een nieuwe medewerker komt in dienst. Deze medewerker moet worden ingevoerd in de loonadministratie, bij de pensioenuitvoerder, de verzekeraar en de Arbodienst. De privacygevoelige informatie vliegt via de digitale snelweg allerlei kanten op. Kan dit niet eenvoudiger, veiliger en sneller?
Fietsen stimuleren 30-08-2018 Fietsen (naar het werk) heeft veel voordelen: het is milieuvriendelijker en goedkoper dan de auto, zorgt voor lichaamsbeweging en kan belastingvoordeel opleveren. Wilt u uw werknemers stimuleren om de fiets te nemen? Dan kunt u ervoor kiezen om een fiets te vergoeden, te verstrekken of ter beschikking te stellen.
Eerste« Vorige12345...3738Laatste
Aanmelden Nieuwsbrief
Naam:*
Bedrijfsnaam:*
E-mailadres:*
Volg ons op Twitter
WAB gepubliceerd: wijzigingen in arbeidsrecht per 2020 | Redactie HR Rendement https://t.co/Xo0dnLmT9h
#Sectorpremies dalen in 2019 en verdwijnen per 2020 | Redactie Salaris Rendement https://t.co/FlcQ7ZN5Bw