Nieuws Pensioen

Aflopend pensioencontract? 21-10-2016 Loopt de overeenkomst die u gesloten heeft met uw pensioenuitvoerder af? Zeg tijdig op, zodat u zelf kunt bepalen wie de pensioenregeling voor uw werknemers volgend jaar uit gaat voeren.
Afkoop “klein” pensioen wordt niet meer gekort op AOW of ANW 08-02-2016 Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013 wordt de korting op de AOW-partnertoeslag of ANW bij het afkopen van kleine pensioenen ongedaan gemaakt.
Doorwerken na bereiken AOW-leeftijd makkelijker gemaakt 06-11-2015 Een werknemer kan, zonder een gang naar het UWV of de kantonrechter, ontslagen worden bij het bereiken van de AOW-leeftijd. Soms kunnen de werkgever en de werknemer echter overeenstemming hebben bereikt over voortzetting van het dienstverband na de AOW-leeftijd.
Pensioenontslag nu en straks 06-03-2015 Vanaf 1 juli 2015 wordt het eenvoudiger om een AOW-gerechtigde werknemer te ontslaan. Er is geen ontslagvergunning of ontbinding meer voor nodig. Maar waar moet u rekening mee houden als de werknemer langer wil doorwerken?
Belangrijke wijziging voor fysiotherapeuten en dierenartsen 30-12-2014 Per 1 januari 2015 treedt er een belangrijke wijziging op bij de Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) en de Stichting Pensioenfonds voor Dierenartsen (SPD). Deze fondsen hebben namelijk het beleid rond premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid aangepast.
Cursus: Alarmfase 1 voor pensioenregelingen (Transportsector) 24-10-2014 Nederland stevent af op de grootste pensioentransformatie sinds een halve eeuw. Op 20 mei 2014 heeft de Eerste Kamer het voorstel voor de Wet verlaging maximumopbouw- en premiepercentages pensioen en maximering pensioengevend inkomen aangenomen. Deze wet betekent een ingrijpende aanpassing van ons stelsel, die grote gevolgen kan hebben voor de pensioenregeling van uw werknemers.
Principe-akkoord over alternatief voor gelegenheidswerk 02-05-2014 Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft u onlangs bericht over de ontwikkelingen op het gebied van mogelijke premieafdracht voor gelegenheidswerkers. Inmiddels is bekend dat de sociale partners afgelopen maand een principe akkoord hebben bereikt over een alternatief voor de premievrijstelling van gelegenheidswerkers. Het principe akkoord wordt op dit moment voorgelegd aan de achterban en betreft een regeling voor zogenaamde piekarbeiders.
Update wijzigingen stamrecht 20-11-2013 In onze nieuwsbrief van oktober 2013 hebben wij reeds aandacht besteed aan het wetsvoorstel om de stamrechtvrijstelling af te schaffen per 1 januari 2014. Onlangs is bekend gemaakt dat als het ontslag reeds is aangezegd, de feitelijke ontslagdatum nog wel in 2014 kan liggen onder bepaalde voorwaarden.
Verplichtstelling StiPP dreigt voor ICT-detacheerders! 20-09-2013 Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (hierna StiPP) schrijft ICT-ondernemingen aan die personeel detacheren bij klanten. Deze ICT-ondernemingen worden gesommeerd om informatie te verstrekken met als gevolg dat veel ICT ondernemingen te horen krijgen dat ze onder de verplicht gestelde pensioenregeling van het StiPP vallen, met alle gevolgen van dien …
Aanmelden Nieuwsbrief
Naam:*
Bedrijfsnaam:*
E-mailadres:*
Volg ons op Twitter
We hebben nog vrije plaatsen voor onze bijeenkomst "#Actualiteiten #Aardbeienkwekerij" op 5 februari 2019 bezoek on… https://t.co/qZ7fmJauyr
Werkgeverslasten 2019, #sectorpremie #Bouw gaat naar 0% https://t.co/wOGQenMDca